HardCore by Cicci


Till Inflyttningsfesten igår körde jag en ganska ruff och uttrycksfull stil, vilket jag gillar att göra ibland. Jag var helt svartklädd med silvriga accessoarer, mina make up bestod utav en svart & grå sotning med vita stenar och håret satte jag enkelt upp till en boll och luggen gjorde jag av det hår som blev över efter att jag hade gjort bollen. Enkelt men annorlunda och visst är det roligt att ibland få plocka fram andra sidor hos sig själv?^^
~This is so HardCore by Cicci~


Hemklickat^^


Hemklickat från Vila!
Hoppas att den kommer tidigt i nästa vecka, ser framför mig denna tillsammans med antingen mina sammetstights eller skinntights, ett svart linne och mina grå uggisar eller jag kanske ska börja använda mina vinterstövlar eller är det för tidigt? 


Take it Easy

Söndagseftermiddag, det är då jag brukar ha såå mycket att göra, men inte idag.. Idag har jag och min älsklis kunnat sova ut, ätit frukost på Coffe House, gått runt och myst här hemma och ikväll ska vi till och med avsluta helgen med att gå på bio - vad har hänt?
Jag bryr mig faktiskt inte för jag bara njuuter


Do You Love Hair?



Leep School of Hair i Malmö
Jag har fått lite frågor angående min frisörutbildning och med tanke på att vi just nu har en liiten paus i vårt annars häktiga schema så tänkte jag berätta lite om den.

-Man kan söka som både privatist och som komvuxelev, jag själv sökte via komvux och har alltså fått den här utbildningen betald av min kommun. Det är inte många som får det beviljat då man måste ha en stark grund i form av jobb efter utbildning, jobbat med liknande arbete tidigare samt stort intresse för utbildningen.

-Som privatist betalar du 136.000:- för utbildningen och i detta ingår ett utrustningspaket med verktyg av professionell kvalitet: frisörsax, effilettsax, frisörkniv, kammar, borstar, klämmor, hölster, två övningshuvud och litteratur som du behåller efter utbildningens slut. Under utbildningstiden tillhandahåller skolan allt annat utbildningsmaterial och kemiska preparat, samt lånar ut övrig litteratur, övningsdockor, löshår, kappor, verktyg och annat som behövs för utbildningen.

-Som komvuxelev betalar du enbart för frisörväskan och den kostar ca 5300:-.

-De första två månaderna, som jag nu precis har gått igenom, är ganska teoretiska vilket ibland kan göra en galen då man bara vill komma vidare. Men dessa behövs för att man ska få en bra grund i yrket och jag känner nu när jag ska in i fast två av fyra att nu ska jag äntligen få prova mina vingar.
Visst fick vi göra mycket praktiskt också men det kliade ju i fingrarna att skapa skönhet och vackra hår^^
Jag vill även tillägga att vi läser mer "frisörtimmar" än vad man gör på gymnasiet, detta omvandlad i praktiken betyder att man som Leep elev har mer praktisk erfarenhet än om man valt att läsa till frisör på en gymnasieskola.

-Ämnen vi läser är; klippteknik, färg, hårdesign, långhårsdesign, kemi med permanent och kundservice.

-
Det finns fyra kursstarter per år,  januari, mars, augusti och en i oktober.

-Vi är i skolan måndag till fredag mellan 9-18 förutom de fem första veckorna då vi slutade kl.17. Så småningom börjar man även på praktik och denna är vanligtvis placerad på fredgarna.

-Vi kommer även ha en del specialkruser såsom; spa behandlingar, produktprov och extension.

Det är verkligen superkul att utbilda sig till Frisör, man får utlopp för all sin kreativitet och det är så kul när man känner att man hela tiden lär sig något nytt. Min klass är den bästa och jag fasar nästintill för den dagen då vi inte ska plugga tillsammans mer.. men det är sju månader kvar tills dess och tills den dagen ska jag njuta allt jag kan mellan kunder och kemiprov^^

Har Ni ytterligare och kanske mer precisa frågor får Ni gärna ställa dem till mig så ska jag ge svar på dem så fort jag hinner^^


Off We Go

Nu bär det av till Östermalm!
Önskar Alla mina söta läsare en riktigt fin lördagskväll
Kraamis kraamis*


Work It Baby


Idag är det Äntligen Jennies & Pierres Inflyttningsfest!
Men mycket skall hinnas med innan det är dags för avfärd.
Next To Do;
-Bada
-Tvätta Håret (föna, platta & styla)
-Kräma in min BUS
-Noppa Brynen
-Fila & Måla Naglarna
-Ner på stan..
-Äta Middag
-Frisyr
-Make up
-Outfit

Jag kommer nog inte hinna med så mycket annat idag, men attans kul förväntas jag ha ikväll, see ya later^^


Unna Mig^^


"Man ska unna sig så länge man lever"
Men jag tyckte även att jag skulle ha mycket användning av en grå finstickad magtröja från Zara och uggisarna var bara ett plus^^
Stenarna tänker jag ha imorron på inflyttnnigsfesten hos Jennie tillsammans med en svart sotning..asymetrisk frisyr..jag tror det kan bli riktigt fint..


FrisyrHistoria


Just nu sitter jag och efterforskar på mitt område för FrisyrHistoria och min epok är - Barocken
Jättekul epok enligt mig men som Ni ser är det frisyrer med mycket eftertänk och detaljer. Jag börjar redan nu inse att jag nog får beställa hem löshår eller kanske rent av en peruk för ingen utav dockerna på skolan har den här hårmängden och under 1600-1800-talet, då barocken var på modet, gällde bara överdådigt höga frisyrer..
 jag fick verkligen något fint att bita i^^


In My Head


Jag är verkligen helt insnöad på silver och tröjor & cardigans som är längre bak och kort framtill - I just Love it!
enkelt och fint till vardags tillsammans med ett par tights eller byxor och kängor.
Har just klickat hem en annan fin cardigan från bubbleroom som jag hoppas kommer tidigt i nästa vecka^^


Me and my Diamondsong


Maria and the Diamonds - I am not a Robot
-Sjukt bra låt och sjukt fin make up-
ska även ha stenar i min make up på lördag^^


What about My Hair?


Vad jag lääängtar tills på lördag för då är det äntligen dags för Jennies & Pierres inflyttninsgfest!
Jag fick en smygkik på deras lägenhet redan idag när jag och jennie pluggade på frisyrhistorian och det var verkligen supefint överallt.
Men tillbaka till inflyttninsfesten, min outfit är redan inhandlad och så även min make up men jag kan inte bestämma mig för vad jag ska göra med mitt hår. Texturen skall iallafall vara kreppad, antingen stort åt sidan som på bilden till vänster eller stort bakåt som på den högra. Jag har även en annan idé om att kreppa halva håret och sedan skapa en boll utav detta med liten fri kreppad lugg, men vi får se vad det blir av det^^


Miss You Martina


Eftersom vi inte har haft något internet de senaste dagarna har jag heller inte fått berätta att vi haft vår sista klipplektion i tisdags med Martina. Vi har haft en sådan tur att vi haft henne och fått lära oss klippteknikerna tillsammans med henne, hon är verkligen superduktig och super på att lära ut.
Tack vare henne behärskar vi nu helform, gradering, layring & uniform - nu är det bara övning i skolsalongen som gäller^^
Vi överraskade henne även när lektionen var slut med blommor, kort och smycke i form av sax & kam från Thomas Sabo och vi blev alla tårögda


Skinn & Päls


Päls till Skinn gör mig knäsvag om höstern och vintern och det blir ju än mer lättare när man slagit samman dessa plagg till ett - me love!


Rosa Månaden


Jag vet att den rosa månaden snart är över men bara för att den snart är över betyder det inte att allt lidande är över. Jag har läst en hel del bloggar om ämnet, jag har läst om bröstcancer, barncancer och cancer som drabbat vem som helst och jag kan säga att jag har gråtit mig igenom varenda blogg.
Jag har själv en nära vän som har cancer och att ständigt leva med vetskapen att han snart kanske inte finns mer får mig att börja gråta varje gång.
Jag ber Er nu att tänka över om Ni verkligen behöver det där nagellacket eller läppglanset, istället kanske Ni vill rädda ett Liv.
-Stöd Forskningen för alla sorter av Canser-


Disconnect

Heey på Er!
Jag har inte haft något internet de senaste dagarna men förhoppningsvis ska detta vara åtgärdat tills imorron, måste verkligen ha det för imorron och på fredag jobbar vi hemma med vår FrisyrHistoria.
Vi har fått olika tidsepokrar och skall kika närmare på den tidens hårmode, jättekul och intressant tycker jag och speciellt mina tidsperiod som jag tänkte avslöja med lite rolig info imorron.. men som sagt, behöver ju mitt lilla internet för att hitta info, men hoppas att det är löst tills imorron^^
Vill även visa Er min lilla minishopping som jag har hunnit med

Sammetstights


  Jag kunde inte till en början avgöra om dem var fina eller inte, men nu har jag klart kommit fram till att jag råälskar dessa och nu bara måste jag ha tag i ett par alldeles egna^^ Det blir en snabbis på stan imorron..










New Favorite


-My Favorite Nailpolish Right Now-
Linnet
överst fyndade jag på Monki och det tänker jag ha tillsammans med en spetsbh, skinntightsbyxor & mina nya kilklackar - mijao* eller vad tror Ni?^^


Sunkissed


Go´Morron på Er min Sötnosar^^
Idag tänkte jag prova mina nya solprodukter från åhléns för jag klarar snart inte av att se mig i spegeln, usch va jag ogillar att vara vit och blek.. men jag hoppas nu få en fin gyllene färg som inte går emot det oranga hållet - det ska alltså blir väldigt spännande att se.
Idag ska jag annars luncha med Jennie vid tolv och senare ikväll ska jag & Älsklisen på fotbollsklubbens 75 års fest så kvällen kan säkert bli mycket trevlig, tänkte även försöka hinna med att ge Er en bild på hur det gick med solprodukterna men det om fägern har hunnit sätta sig och kommit fram bra anars få Ni se det imorron^^
Nu ska jag hoppa i badet för lite avkoppling och peeling, Kraamis på Er så länge


För kalla dagar


-fina & varma accessoarer från all saints-


Total Lättnad


Mitt Liv fick just en Ljusare vändning..
Hela klassen klarade
det andra hemska kemiprovet som vi hade idag och detta innebär att vi slipper slutprovet som vi skulle ha på hela kemiboken om två veckor..
TOTAL LÄTTNAD!
..inatt kommer jag att sova gott vilket jag inte gjort på snart två veckor..

Imorron blir det annars jättekul, vi ska ha genomgång med Lanzas färger och ha färgmodell på eftermiddagen och den här gången är det min syster som står på tur, även om jag fixade henne så sent som förra helgen tyckte hon att det skulle vara kul med ytterligare en färgförändring^^


Snood med Huva


Ett av vinterns kanske mysigaste accessoarer - Snood med Huva.
Jag kommer ihåg att jag hittade en liknande förra året men då slog jag tyvärr inte till direkt och sen fanns där ingen att få tag på, nu ska jag önska mig en födelsedagspresent då jag ju faktiskt snart fyller år^^


Mitt lilla Liv

Nu har jag och min lilla Älsklis städat och diskat undan och det är nu dags för det jag har längtat efter hela dagen, nu var jag högst ironisk.. jag ska nu börja plugga inför klipp provet vi har imorron, kemiprovet vi har på onsdagen och hårdesignprovet får allt vänta tills kemiprovet är överstökat.. pust* det kommer bli hårt den här veckan, men jag är inte ledsen för det för det kommer göra mig till en (förhoppningavis) väldigt bra Frisör^^


BrunKombo

 

  Jag känner mig
för tillfället väldigt blek och när tiden inte riktigt rymmer den solning som min kropp behöver får man trixa till det på annat sätt. Tänka göra en BrunKombo av Kastanjevatten och Åhléns egna brun utan sol, jag hoppas de inte gör mig gul eller orangebrun utan istället ger min hy lite extra brun lyster.







Shopping @ ullared


För exakt en vecka sedan idag befann jag mig tillsammans med älsklisen & hans familj Ullared, det var inte riktigt planerat som Ni vet från vår sida utan vi följde helt enkelt med på vinst eller förlust. Jag hittade inte så väldigt mycket men det fina lacket som jag visade tidigare i veckan från depende hittade jag där tillsammans med ett annat lack som skiftar fint i rosa. Jag hittade också en bricka från en lantlig inredningsbutik som låg bredvid självaste ullared, har en idé om att även lägga lite sand på den - vad tror Ni om det?
Mina favvis lösögonfransar fanns där också så jag köpte på mig några stycken, en vågtång har jag alltid velat ha och när priserna var så låga passade jag även på att köpa en minplattång. Lite fina bälten hittade jag också och en del julklappar men dem kan jag givetvis inte visa här och nu^^


Pälsjacka


Nu när jag var hemma i helgen passade jag, Nelia & Mammi på att ta oss en tur i ängelholm och då hittade Nelia den här pälsjackan åt mig och jag blev helt överlycklig! Den sitter som sydd för mig och färgskiftningarna i den är väldigt svåra att få med bra på bild, den är såå läcker. Nelia köpte även en till sig själv så nu kan vi gå tillsammans som riktigt päls-lover-syskon^^ hihi*
Jag tänkte även nämna att jag klippte, färgade och slingade nelia i helgen, resultatet blev jättefint förutom att jag skulle vågat göra fler slingor på henne, men jag tänkte att hon skulle få fler om tre veckor när hon kommer hit och hälsar på.


Created by Cicci


I torsdags under HårDesign-lektionen fick vi verkligen låta inspirationen flöda, vi skulla alla prova på de två nedersta frisyrerna men den översta kan jag stolta säga är min egna kreation^^
Det är faktiskt inte så svårt som det ser ut, det enda som våra perfektionistiska lärare retar sig på är renkamningen men jag personligen kan emellanåt gilla att det spretar, buktar och faktiskt är i obalans - jag Älskar osymetriska frisyrer!
Skulle Ni vilja ha en tutorial när jag fixar ihop något & i såfall vad? Fest, bal, bröllop - valet är Ert^^


Make my self Proud


Jag bara måste in någon dag under den här veckan, jag funderar på att ge mig själv något fint om jag klarar kemiprovet bra.. Funderar på någon av magtröjorna för en sådan har jag velat ha länge men armbanden är också sjuukt fina..
Det får bli det som klär mig bäst helt enkelt 


Hem till lilla Mormor^^

Nu bär det snart av hem till helsingborg där jag ska fira mormors 75 års-dag, det blir mys enbart med familjen och älsklisen så jag ser verkligen fram emot kvällen^^
Nu ska jag platta håret och sminka mig sen blir det en snabbis inom kristianstad för att hämta mormors present.


Matsumoto


Nyss Hemklickat!
Jag fann dem på nelly här om natten och jag insåg att om jag inte slår till Nu finns dem inte kvar imorron. 
Så nu hoppas jag att jag har dem i min famn i nästa vecka^^ 


Zara


Jag gick inom Zara i veckan och det kommer stå mig dyrt, ordagrant.
Så mycket fint där hade kommit in, alltifrån söta torgvantar till transparent draperade magkorta tunikor. Kikade även lite på hemsidan vad som är påväg och hittade massor av snygga byxor och även en tröja som hade vart läcker ihop med mina svarta skinnbyxleggings från bikbok.
Stackars lilla plånbok but lucky lucky me^^


Total Lycka


Jag fick Alla RättKemiprovet!
Och hela klassen fick mvg - hur bra är vi inte?^^


Dress for Success


Det blir stor inflyttninsgfest om några veckor och jag vill ju såklart finna den perfekta klänningen för det här tillfället, jag är ute efter en fin grå klänning antingen enkel med vackert tyg eller enkel med detaljer. Jag har hittat två som jag fullständigt älskar men nu till problem nummer två - jag har inga skor att ha till någon av dem..
Vad göras?
Jag har även allternativet att använda en av alla mina fina klänningar som jag ännu inte hunnit använda och sedan köpa ett par grymma klackar till, båda allternativen är lockande men vilket det blir låter jag pappi avgöra^^


Hårdplugga

Idag fick vi en liten rolig tvist på klipplektionen, vi fick nämligen ge oss iväg till frisörgossisten och shoppa loss, jag fick med mig en massa kul - allt ifrån penslar, blonderingspulver till specielborstar och exklusiva balsam.
Jag ska visa Er allt men nu gäller hårdplugg för imorron är det fruktade kemiprovet.. men det ska nog gå bra, hoppas Ni håller tummarna för mig^^


Rent Stål


Tänkte visa Er ett av mina fina lack från depend som jag fyndade på ullared, tycker om det jättemycket. I flaskan ser det ut till att bara vara ett svart lack med lite glitter i men det är mer än så, på tycker jag det ser ut nästan som rent stål, effekten är verkligen så mycket snyggare i verkligheten än vad jag kan få fram på bild^^
-I Like It-


Glad Överraskning

Wiie* jag fick min nya Frisörväska igår, fick allt som i den förra men en del av sakerna ser lite annorlunda ut, tänkte visa Er senare så ni får se hur den nya ser ut^^
Nu blir det frukost, make up och sedan iväg!


Ullared

Go´Kväll mina sötnosar!
Ni kan inte gissa vart jag har vart idag, jag visste det inte själv förrän fem imorse då vi blev medbjudna till Ullared, hua vad jobbigt det var att gå upp..
Jag har inte vart där mer än en gång innan och det var för närmare tio år sedan, usch vad det lät gammalt men jag var med andra ord inte så gammal då, men jag måste säga att jag förstår inte hysterin över det här stället? Jag och älsklisen handlade vars en kasse när resterande i resesällskapet hade vars sex!? Men jag tror jag är lite kräsen, visst det var bra att handla fina lack och lösögonfransar från depend för otroligt löjliga priser men sen imponerade inte ullared mer, men det var kul att komma ut på en liten söndagstripp. Tänkte visa Er senare i veckan vad jag hittade, hinner tyvärr inte innan för jag har ett kemiprov om permanent på onsdag som jag måste plugga till^^
Btw måste plugga lite nu innan jag går och lägger mig - Kraamis på Er


Exam


Home


Jag tyckte det blev lite tomt i våra fönster i vardagsrummet så jag köpte lite bokstäver hos Chic Idé och gjorde ordet Home, jag fick även med mig mina schabloner med franska texter som jag hade beställt och dessa tänkte jag försöka få på plats imorron om vi får tag på färg - kommer bli såå fint sen när det är klart^^
-Heminredning är något jag verkligen tycker om att hålla på med om helgerna-


Modevisning


I torsdes såg vår skoldag lite annorlunda ut, under eftermiddagen skulle vi nämligen assistera våra äldre elever till en modevisning i malmö, men många fick även egna modeller att fixa. Min modell skulle ha slarviga lockar och jag själv är väl ändå ganska nöjd med mitt resultat^^ Ska bli kul att läsa detta när jag är färdigutbildad då kommer jag väl förmodligen tänka något i stil med; "herregud kunde jag inte bättre än så då?" hihi*
Jennie & Matildha var också superduktiga med plattång, tång, locktång och valumaster^^


Mysbyxa alá Moi


  Nu när det är helg och det börjar bli lite för kallt för att bara gå omkring med en mysig tröja skulle jag gärna vilja invester i ett eller två par nya mysbyxor, dessa hade mer än gärna fått värma mina ben i höst förutom älsklisen då













Stickad Grå Magtröja


Det är precis det jag vill ha över ett vitt linne till ett par slitna ljusa jeans. Gosh!


Girl Night


Underbara Fredag!
Ikväll kommer jennie & matildha hit och då blir det förrätt, tacos och en massa snask så klart, vi ska även ha lite "girly evening" och vi ska då fila och måla lite naglar, sminka varandra och så ska jag färga jennies hår - en fredagskväll utöver det vanliga alltså^^
Vad har mina fina läsare för sig ikväll då?


Fotoshoot


Igår var det fotoshoot för de elever som har gått längst på utbildningen och jag & emma var tillfrågade att sitta modeller för bella och så klart gjorde vi det, har tyvärr inga bilder på oss än men tänkte visa Er dem när jag får dem från bella^^ Vi ser dock inte ut som vi brukar göra då bellas tema var cirkus så Ni kan ju själva tänka Er..
Men det var superkul att vara med och se hur allt går till, dock drogs det ut på tiden här och var och förseningar var bara ett faktum, tråkigt nog innebar det en mycket sen kväll för mig då jag inte var hemma förrän väldigt sent på kvällen och då skulle försöka få av min enorma kreation jag hade på huvudet. Det behövdes en hel flaska balsam och två extra händer av älsklisen för att få loss frisyren och det den var uppbyggd utav, därför har jag vart hemma idag och fortsatt trassla upp håret och nu är det äntligen fint och uträtt igen!
-Bland de finaste uppsättningarna igår hör "Fiksen" ovan-


Sparkle Dress


"Figurnära modell med markerade axlar med fastsydda stenar"
- Detta låter som en klänning i min smak till nästa utekväll-


Look me in the eyes


Jag är alltid ute efter att skapa djup i mina make uper och jag tror jag har funnit en ny enkel favvis


Color


-Min lugg om en snar framtid..-


Yummi Day


Ni har väl inte glömt att det är kanelbullens dag idag?
Det gjorde iallfall inte vi då skolan bjöd på Kanelbulle & Oboj^^


Object


Mitt cardiganutbud har länge vart lågt då jag inte har hittat så många snygga den här hösten och om jag gjort det har de tagit otroliga överpriser som jag inte är beredd att betala, men den här från Object är superfin och ser ut som två olika cardigans beroende på om man har den öppen eller stängd
 - 499:- är också ett mycket bra pris.


Some Shopping


I veckan kom äntligen plånboken från Monki in på lager igen så jag var snabb på att grabba tag i en egen, jag köpte även det nudefärgade glossiga lacket samoan sand från OPI, läppstiftet Myth från MAC och lavendel patel som är en metaliceyepencil från make up store - grymt snygg till en annars neutral make up!
Mycket fint till badrumsskåpet alltså!


Think New Blond


Kikade igenom senaste nummret utav YourHair och hittade denna läckra blonda nyans, tips till Er som vill gå emot det blonda eller till Er blonda som vill få en ny touch till Ert hår!


Welcome Home


Som jag trivs här nu i vårt lilla hem,
har fått till mina vita möbler och min vita inredning börjar ta form, allt är inte riktigt klart, det är lite tomt här och var efter att jag tog bort allt som inte passade till silen men jag fyller ju snart år och då tänkte jag önska mig en hel del från SIA´s sortiment..hihi*

Det nya som har kommit till är;
- filtarna i soffan från Bolagret
- grå kuddar från IKEA
- lampa från IKEA
- kudde med tryck från SIA
- vita linnegardiner från Ellos
- ljuslykta från SIA
- gråa sängkläder (ej med på bild)


Right Now


Kvällens Outfit är framtagen, Cidern ligger på kylning, Musiken pumpar i högtalarna & jag ska nu lägga mig i badet för att försöka bli liite finare än vad jag redan är^^
-Längtar längtar längtar tills ikväll!-


A New Sunny Day

Go´Morron!
Jag har i och för sig vart vaken ett bra tag nu men har legat kvar i sängen bara för att det var såå skönt..
Nu
tänkte jag däremot fräscha till mig, gå en tur på stan och se om jag kan hitta något fint att ha på mig ikväll hemma hos Jennie.
När jag kommer hem tänkte jag visa Er allt och även ta lite bilder på vår lägenhet nu när allt näst intill är färdigt^^
Vi hörs när jag kommer hem