23 april - Hairdresser

 
First day at an old work.
Kändes både underligt & roligt att vara tillbaka men extra roligt att få arbeta med det som är ett utav mina främsta intressen. Kommer jobba som frisör över sommaren sen får vi se inom de närmaste vad som händer till hösten.. Vet bara just nu att jag ska resa-jobba-resa-jobba så mycket det bara går!
♥ Inte långt nu tills vi åker till usa ♥

Amber Rose Hairstyle

Jag har under flera år drömt om att klippa mig till en lång page, för att sedan göra en kortare asymetrisk frisyr för att sedan komma till detta resultat - så attans snyggt!
Skulle sen pendlat mellan denna hårfärg och en nougatbrun i både varm och kall nyans.
Vad tycker ni - ska jag låta de dyrbara längderna åka?

Weekend in Copenhagen

Helgen i bilder när vi var i köpenhamn.
 
Vårens & sommarens styling handlar främst om lösa kreationer med romantiska detaljer. Högt uppsatta luggar, sidobena, fluffig finish, spännen med rosor, våt & torr-look, naturliga nyanser, diy och stora svinryggar med större textur. Älskade verkligen visningen och fick till och med träffa och bli fotograferad tillsammans med Antonio Corral Calero, Moroccanoil Artistic Director. 
 
Måste dock reda upp ett missförstånd, visningen arrangerades av Moroccanoil men Antonio har bland annat arbetat för Roberto Cavalli, Lady Gaga och Madonna sedan tidigare innan han blev Artistic Directer på Moroccanoil.
Underbar visning i vilket fall och inspirationen är verkligen på topp!

22 april - Shopping in Miami

När jag och syster kommer till Miami kommer det bli massor av besök på stans alla shoppingcenter. Har inte tänkt göra någon speciell lista över sådant som jag vill ha men där finns såklart lite önskningar som man gärna skulle vilja hitta - såsom;
 
- heels, sneakers, wedges, ett par unika converse 
- jackor i olika material
- smycken, scarfsar, solglasögon
- make up som man inte hittar hemma
till exempel Urban Decays flytande foundation Naked Skin & Nars fulla sortiment
 
Jag skulle också vilja besöka någon salong när vi är där och prova en klassisk schampoonering med fön & styling bara för att få uppleva det, och så klart kommer jag be om en klassisk hollywood-look, haha!

20 april - 44 days

44 dagar kvar till Orlando & Miami..
jag längtar..

Milk

Sedan jag började använda flytande foundation ifrån Make up Forever har jag också fått investera i ett transparent puder så att basen sitter som den ska under hela dagen. Valet föll på Milk ifrån Make up Store då denna sitter som berget och mattar ner otroligt fint. Köpte även till en månformad puff för att verkligen komma åt runt näsa och läppar. Tips till er som inte är så vana att använda puff - tryck in pudret helle än svep in det för detta kan göra att din foundation far runt innan det har hunnit fästa sig och slutresultatet blir därför inte bra. I värsta fall blir det ett kladdig intryck men trycker ni in det har ni mer kontroll och finishen på er bas blir perfekt! 
Puff & Puder ca 25o:-

15 april - This summer color is

L a x r o s a !
Älskar denna färg för tillfället, köpte ett par jeans i samma färg också och jag kommer rocka den hela våren och sommaren. Så fräscht ihop med vitt och en sommarbrun kropp:} Ska även säga att vi har 19 grader här i skrivande stund - kan inte tro att det är sant!?
Kanske är det äntligen Vår ♥

11 april - Från sött till seriöst

Finns det seriös något godare än
färska jordgubbar & Ben & Jerry´s Chocolate Fudge Brownie?
För mig gör det inte det i alla fall, haha!
Vad gillar mina fina läsare? finns där något riktigt gott som ni inte kan leva utan?
 
Från sött till seriöst, höhö..
Har inte berättat så mycket om min viktnedgång den sista tiden men jag fortsätter min kamp så var inte oroliga, kan säga att jag bara är något litet kilo ifrån mitt första riktigt stora delmål - 1o kilo - woop woop! Men har bytt lite taktik de senaste veckorna då min kusin har introducerat mig i LCHFs kost. Den passar mig perfekt då jag redan sedan tidigare i stort sätt avstått ifrån kolhydrater och socker. Lite äter jag dock i form av havregrynsgröt och knäckebröd och någon sötsak i veckan men försöker få ner/bort även resterna av detta begär även om det är tufft för en inbiten sockerälskare som jag, haha! Har även börjat med annan typ av träning än bara kaloriförbränning. Gjorde mitt första box-pass för fyra veckor sedan med nyfikenhet och en liten underliggande rädsla (jag är inte den typen som slåss) men till min stora förvåning var det jätteroligt och otroligt prestationshöjande. Vilken kick man får när man är klar och vilket gäng - man får och ger så mycket pepp!
Vill verkligen rekomendera box-passen till alla för det är roligt, man lägger ribban där man vill ha den och framför allt känner man i hela kroppen att man har tränat:} 

10 april - Happy & Surprised

När jag nyss klickade in här blev jag väldigt glad & överraskad
- så många nya finisar som har besökt mig idag:}
Vill passa på att hälsa er välkomna och hoppas ni gillar min blogg!
 
Har annars inte gjort så mycket idag, har hjälpt mami med förberedelserna inför min systers 2o års fest som vi ska ha här i helgen, annars har vi bara tagit hand om varandra och haft en riktig mysdag. Att fixa mamis naglar har nog vart det mest kreativa jag gjort idag och redigerat lite bilder som jag tänker lägga upp här imorgon. Har shoppat lite till, dock var detta innan jag bokade resan och shoppingförbudet gick i kraft, haha! 

Faux Tan Face

Ännu en ny älskling i badrumsskåpet!
Faux Tan Face ifrån bareMinerals är en gradual glow som jag använder ovanpå min dagkräm, under min make up för att få en djup och fräsch taned look. Jag ser pigg & fräsch ut på sekunden så vad mer behöver jag säga, detta är min räddning i det svenska mörkret. Nu kan jag känna mig sommarfin året om, kommer alltid ha detta lilla underverk i min ägo. Stort plus till den fina & praktiska tuben också med pumpfuktion:}

9 april - Sofie Schnoor

Har äntligen hittat mitt unika par av wedged sneakers - fullständigt  ä l s k a r  dem!
Hittade dem på Lita i ängelholm, fanns hur mycket fint som helst där men med dessa var det kärlek vid första ögonkastet. Minsta lilla detalj är jag nöjd med; härligt mjukt skin med en slutfinish i ormmönster, vit sula, överlappningen av skinnet och de ljusa snörena som är perfekta till det mörkare skinnet. Har redan hunnit vara ute med dem några gånger och de är så fina till allt, passar min garderob perfekt. Har redan bestämt mig för att ha dem på stylingvisningen i Köpenhamn nästa helg - woop woop!
produced by Sofie Schnoor

8 april - Orlando & Miami

Ge mig sommar nuu
- för den 3 juni åker jag & älskade sis till Orlando och sen vidare till Miami
för en underbar två veckors vistelse i usa! 
I Orlando blir det två dagar på Disney World sen åker vi vidare till Miami Beach där vi stannar resten av resan för att unna oss massor av sol & bad, god mat, nattliv, dagliga utfärder och så klart massor av seriös shopping, haha:}
Har velat åka till usa i hela mitt liv och nu äntligen ska vi iväg, känns helt fantastiskt bra, jag kan bara inte sluta le. Så ingen mer shopping för mig innan jag åker för när jag väl kommer dit så skall kortet dras otaliga gånger, speciellt på Victorias Secrets butiker, haha!
Någon av mina fina läsare som varit där? i så fall har ni något som ni vill tipsa om? shoppingcenter? sevärdheter? mysiga caféer? bra club? bästa maten? tell us:} 

Havaianas


I sommar vill jag strosa runt i ett par snygga & sköna Havaianas
men hur ska man kunna välja?
Stilren & klassisk med svart sula och rosa remm med guldig logga eller lite wild med leosula och laxrosa remm..kan.inte.välja. 

6 april - Lejoninna

 
Jag hade vetat om det länge, försökte förbereda mig lite för varje dag som gick men telefonsamtalet den där morgonen var ändå så pass tungt att jag inte orkade svara. Jag låg i sängen och bara visste, nu var det slut. Känslan av enorm sorg med en tvist av lättnad kändes konstig men ändå sann. Jag ville ju inte att hon skulle ha ont mer men samtidigt ville jag så gärna ha henne kvar hos mig. 
Jag var hos henne dagen innan, då åt vi middag tillsammans och morötterna var speciellt goda. Hon höll mig hela tiden i hand, kramade och strök den ömt, så gjorde alltid min mormor. Vi gjorde inget speciellt, vi bara var tillsammans med mamma.
När jag skulle gå tog hon åter mina händer, strök dem och jag pussade henne flerfallt på hennes runda, mjuka kind. I detta ögonblick kände jag att jag fick något av henne, en del av henne kan man kanske säga. Jag har alltid vetat att vi delat mycket men nu vet i alla fall jag att hon är en del av mig.
Jag kommer att sakna henne på så många olika sätt, hon har varit en förebild för mig och en stor del av den jag är idag. Hon var en av dem som healade mig under min uppväxt, som alltid lyssnad på mig och var den jag litade på. Hon lärde mig att sätta guldkant på livet och framför allt att man ska leva livet när man väl är där.
Jag kommer gråta, jag kommer sörja, jag kommer sakna
- men jag har redan påbörjat en av min mormors dygder;
Jag ska leva Livet 
 

Du finns Alltid i mina Tankar

Onsdagen den 3 april 2013
På andra sidan stranden vid fridens ljusa hamn
står far och väntar stilla att mor få ta i famn.
Tyst likt dagg som faller ni sakta börjar gå
nu är ni åter samman, nu är ni åter två. 
 
Älskade, underbara älsklis-mormor.
Nu är allt äntligen över, nu är allt lugnt och jag vet du har det bra.
Tänk, i Nagiala dröjer det bara några få dagar sen är vi tillsammans igen.
På alla våra nattliga samtal jag med glädje ska minnas & tänka tillbaka på.

RSS 2.0